اتاق فکر مردان

اتاق فکر مردان در برابر فتنه زنان

بسم الله الرحمن الرحیم

مطالعات مردان

اتاق فکر مردان در برابر فتنه زنان

اتاق فکر مردان

حضرت محمد رسول الله(ص):
* ما ترک بعدی فتنه أضرّ على الرّجال من النّساء.
پس از من براى مردان فتنه اى زیان انگیزتر از زنان نخواهد بود.
حدیث 2572 نهج الفصاحه

آخرین مطالب
عدم تمایل مردم ایران به انتخاب نماینده زن در مجلس شورای اسلامی باعث انزجار و عصبانیت فمینیست ها گردیده است. هرچند زنان در لیست های انتخاباتی حضور دارند و درصد بالایی از کاندیداهای انتخابات مجلس را زنان تشکیل می دهند ولی عدم استقبال از آنها خشم و ناراحتی برخی از فعالان حقوق زن را برانگیخته و آنها می خواهند با تغییر قانون انتخابات، بساط رای آوردن هم کیشان خویش را -هر چند مورد استقبال مردم نیز واقع نشوند- فراهم نمایند.

دخالت و حمایت حکومت برای حمایت از زنان چیزی است که امروز برای جامعه ما مشخص و مبین است ولی ده ها سال بعد، تاریخچه ای از آن وجود نخواهد داشت و فمینیست ها، تلاش ها و شایستگی زنان را عامل موفقیت خودشان می دانند. چیزی که امروزه در بین دختران تحصیل کرده نیز وجود دارد و آنها شایستگی و توان خویش را عامل موفقیت خودشان می دانند و هیچ توجهی به وجود قوانین تبعیض آلودی همچون سربازی، کسب درآمد از سن ۱۸ سالگی و نیاز به تامین میل جنسی برای پسران را در عقب ماندن آنها بر نمی شمرند. در همین راستا اخیرا فمینیست ها پس از رایزنی زیاد با مسئولین کشور، توانسته اند قول های مساعدی برای افزایش تعداد نمایندگان زن مجلس کسب کنند.

برخی سایت ها از قول روزنامه شرق، خبر از طرح افزایش تعداد نمایندگان زن مجلس دادند: روزنامه شرق، سایت برترینها و سایت امور زنان انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان.  مجلس پنجم با حضور ۱۴نماینده زن رکورد‌دار بیشترین حضور زنان بوده و حالا از میان ۲۹۰نماینده مجلس نهم، سهم زنان تنها ۹کرسی است. «علی لاریجانی» چندی پیش در دیدار با فراکسیون زنان مجلس در همین زمینه مسایلی را مطرح کرده و از زنان مجلس خواسته تا طرحی برای افزایش تعداد زنان در مجلس ارایه کنند. البته او خود پیشنهادهایی داشته و ایده اولیه‌اش حالا رفته‌رفته به طرحی تبدیل شده که با همکاری مجلس و دولت در حال تدوین است.
در صورت تصویب این طرح دست کم ۳۱نماینده زن (برای هر استان دست‌کم یک نماینده) در مجلس دهم میهمان بهارستان خواهند بود تا برای یک‌بار هم که شده تابوی حضور زنان در ارقامی بالاتر از ۱۰ و ۱۴ شکسته شود.

فاطمه رهبر از فعالان چادری حقوق زن و عضو فراکسیون زنان مجلس، پیگیر اجرایی شدن طرح افزایش تعداد نمایندگان زن مجلس است

فاطمه رهبر از فعالان چادری حقوق زن و عضو فراکسیون زنان مجلس، پیگیر اجرایی شدن طرح افزایش تعداد نمایندگان زن مجلس است

«فاطمه رهبر»، رییس فراکسیون و اعضای آن مشغول رایزنی‌های تکمیلی هستند و بناست تا «طرح الزام حضور نماینده زن در هر استان» در قالب اصلاح قانون انتخابات انجام شود.

رهبر در همین زمینه به «شرق» می‌گوید: «تعداد نمایندگان زن در مجلس بسیار کم است و به همین خاطر اصلا در برخی از کمیسیون‌ها نماینده زن نداریم و این خودش نوعی خلأ است. این کمبود نیرو فشار کاری فراکسیون زنان را بیشتر می‌کند و گاهی هم موجب خرده‌گیری‌ها به زنان حاضر در مجلس می‌شود، این در حالی است که زنان تمام تلاش‌شان این است که بتوانند پیگیر امور باشند.»

او در ادامه به ایده‌های رییس‌جمهوری و شاخص‌های مورد تاکید قرارگرفته در منشور ایشان در مباحث زنان اشاره دارد و از همفکری فراکسیون با معاون زنان رییس‌جمهوری خبر داده و می‌گوید: «در جلسه با خانم مولاوردی این مطرح شد، ایشان هم گفتند که ما روی این مساله کار کرده‌ایم و امیدواریم بشود تعداد زنان حاضر در مجلس را افزایش داد. با توجه به فضای موجود طرح پیشنهادی ما باید بسیار سنجیده باشد تا در مجلس رای بیاورد.»

«شهیندخت مولاوردی» سال‏ ۸۶ روی طرح‏های مختلف مشارکت سیاسی زنان و موانع پیش‌رو کار پژوهشی انجام داده و آن را در قالب کتاب «زنان؛ پیش به سوی قدرت» منتشر کرد؛ کتابی که به تازگی در دیدار مولاوردی با فراکسیون زنان مجلس تقدیم آنها شده است.

فقدان فرهنگ‌سازی درباره مشارکت زنان
رییس فراکسیون زنان مجلس همچنین به ضرورت فرهنگ‌سازی در جامعه اشاره دارد و از رای‌نیاوردن پیاپی برخی زنان در فهرست تهران گله دارد: «مجلس هفتم از شش ‌نماینده زن حاضر در فهرست تهران یک نفر رای نیاورد، در مجلس هشتم از پنج‌خانمی که در فهرست تهران بودند، باز هم یک نفر رای نیاورد و در انتخابات مجلس نهم باز این مساله تکرار شد. این واقعیت یعنی اینکه ما به خوبی فرهنگ‌سازی نکرده‌ایم و مردم گاهی در رای به زنان دچار تردید می‌شوند.»

پیشنهاد ارایه‌شده میان مجلس و دولت تا به اینجای کار این است که برای انتخابات مجلس آینده طرحی به تصویب برسد که بر اساس آن، حضور یک زن از هر استان ضروری شود؛ طرحی که خیلی‌ها چندان امیدی به تصویب آن ندارند.

 احتمال سهمیه بیشتر برای استان‌های با جمعیت بالا
شهیندخت مولاوردی هم در گفت‌وگو با «شرق» سخنان رییس فراکسیون زنان را تایید کرده و می‌گوید: «در معاونت امور زنان کارگروه توانمندسازی سیاسی زنان وجود دارد و برای توسعه مشارکت سیاسی زنان روی ایده‌های مختلفی کار کرده‌ایم و مطالعات کارشناسی به پایان رسیده. برای افزایش مشارکت سیاسی زنان در کنار طرح‌ها و لوایح نیازمند توانمندسازی زنان در تشکل‌ها و احزاب هستیم.» به گفته او، «در دیدار رییس مجلس، ایده افزایش تعداد نمایندگان زن در استان‌های مختلف مطرح شد و شخص آقای لاریجانی پیشنهاد کردند که روی این مساله کار جدی شود.

این طرح بنا دارد تا بتواند برای حضور زنان از شهرهای مختلف امکان حقوقی در نظر گرفته و به این ترتیب برای ورود زنان به مجلس، از هر استان یک سهمیه در نظر گرفته می‌شود. البته امکان دارد در استان‌های بزرگ‌تر تعداد سهمیه‌ها بیشتر باشد.» اما حالا پیشنهادی که پایه اولیه آن را رییس مجلس نهم بنا گذاشته در دستور کار فراکسیون زنان مجلس است و در همان فراکسیون هم موافقان و مخالفانی دارد. از اینها گذشته رییس فراکسیون زنان مجلس تاکید دارد به دلیل رقابت فشرده انتخاباتی در رقابت‌های مجلس، این طرح بدون شک با چالش‌های فراوانی مواجه خواهد شد.

این طرح با سهمیه‌بندی متفاوت است
البته برخی زنان مجلس نهم حتی پیشنهاد ابتدایی رییس مجلس را هم برنمی‌تابند و آن را تا حدودی شبیه همان طرح سهمیه‌بندی جنسیتی می‌بینند. «لاله افتخاری» از اعضای فراکسیون زنان مجلس در همین زمینه به «مهرخانه» گفته «ایده این طرح با سهمیه‌بندی حضور زنان در مجلس متفاوت است.» همان طرح موسوم به «تبعیض مثبت» که برای حمایت از مشارکت سیاسی زنان حالا در کشورهای همسایه ایران کاربردی شده و در اوایل مجلس هفتم از سوی گروهی از زنان اصلاح‌طلب در دستورکار قرار گرفته بود. ایده آن روز زنان اصلاح‌طلب تلاش برای سهمیه ۳۰درصدی زنان در انتخابات مجلس بود. ایده‌ای که چندان از سوی نیروهای محافظه‌کار و برخی اصلاح‌طلبان با استقبال مواجه نشد و به بایگانی رفت. نمایندگان زن حاضر در مجلس همچنین تاکید دارند که نمی‌خواهند از کشورهای غربی الگوبرداری کرده و می‌خواهند طرح جدیدی درافکنند.

انتخابات مجلس دهم، اسفند سال ۹۴ برگزار خواهد شد و میزان حضور زنان در این انتخابات و امکان حضور آنها در مجلس هنوز محل سوال و تردید است. باید دید ایده «علی لاریجانی» برای الزام به حضور یک زن از هر استان راه به جایی خواهد برد یا نه؟

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی